preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica


Edmodo

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1105340
Danas: 3
Povijest

10 godina Osnovne škole Sesvetska Sopnica

Čast mi je obratiti vam se povodom desetog rođendana naše škole. Mislim da nitko od nas, sopničke djece koji smo pohađali osnovne škole u Sesvetama, nije ni sanjao da ćemo imati ovako krasnu školu u našoj zajednici. No primjer smo da se snovi ostvaruju.

Zahvaljujem na izvrsnoj suradnji Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport,  lokalnoj zajednici u Sesvetama, te župi Blažene Djevice  Marije Anđeoske.

Velika hvala i vama roditelji, koji nas podržavate u našem radu i bez čije pomoći mnogi projekti ne bi bili realizirani, a kao najvažniji bih spomenula izgradnju rasvjete oko objekta. U realizaciji tog projekta istaknula bih gospodina Krešmira Gluhaka, koji je bio član Školskog odbora iz reda roditelja, zatim predsjednika Vijeća roditelja gospodina Zdravka Pucelja te sve članove Vijeća roditelja.

U ovih 10 godina postali smo prepoznatljivi kroz 3 segmenta našega rada:

 • pristup i rad s učenicima s teškoćama u razvoju
 • učenička zadruga Izvor te razni
 • europski projekti.

Kao i u razrednom odjelu učenici, tako i mi odrasli na razne načine pridonosimo radu i ugledu škole. Neki su samozatajni, a neki se više ističu. Stoga, na temelju mišljenja učiteljica i učitelja, članova UV-a, dodjeljujem priznanja:

 • učiteljici engleskog jezika, mentorici Noemi Ajduković, voditeljici ŽSV-a učitelja engleskog jezika
 • učitelju geografije, mentoru Marijanu Birušu, za širenje europskog duha u našoj zajednici
 • učitelju glazbene kulture, mentoru Domagoju Brlečiću, bez kojeg ne može proći ni jedno događanje u školi
 • učiteljici likovne kulture, mentorici Gabijeli Dominović, zaduženoj za vizualni identitet škole
 • učiteljici razredne nastave, mentorici Gordani Ivšinović, za izniman rad s učenicima kroz izvannastavne aktivnosti
 • našoj tajnici Danici Malnar, koja brine o svim segmentima rada škole
 • samozatajnoj učiteljici razredne nastave Zvjezdani Matacun, za poseban odnos s učenicima s teškoćama u razvoju i suradnji s roditeljima
 • stručnoj suradnici psihologinji, mentorici Mariji Mikulić, za stručan i nesebičan rad i pomoć svim dionicima odgojno-obrazovnog procesa
 • učiteljici informatike, mentorici Bojani Trivanović, zaduženoj za web stranicu škole, e-dnevnik i još mnogo toga
 • učiteljici engleskog jezika, mentorici Melindi Tupek, voditeljici UZ Izvor.

Ova priznanja roditeljima i učiteljima  primjer su našim učenicima da se trudimo učiniti njihov odgoj i obrazovanje što boljim, od estetskog uređenja škole do nastave, potičući ih da ostvaruju svoje potencijale i prihvate školu kao svoj drugi dom. Da u tome i uspijevamo, potvrđuju nam naši učenici  kada odu u srednju školu. Često nas sa sjetom  posjećuju i rado bi se vratili.

I da se vratim na početak, snove  vrijedi sanjati a  mi svojim životom trebamo pokazati kakav svijet želimo. Sretan rođendan! Bila nam blagoslovljena naša školo!

 

Ravnateljica Ljiljana Benčec Miklečić

 


Prikaz povijesti nastanka OŠ Sesvetska Sopnica

S radošću Vas pozdravljam i s ponosom predstavljam OŠ Sesvetska Sopnica i put njenog nastajanja. Naša škola ima svoje prve začetke u razvoju školstva na području Sesveta. Povijest školstva u Sesvetskom prigorju nam kaže da su školski „sposobnjaci” iz Sesvetske Sopnice polazili školu u Sesvetama. Škola u Sesvetama otvorena je 1864. godine u mjesecu prosincu u današnjoj Bjelovarskoj 32 (zgrada je i danas očuvana). Prvi učitelj je bio Franjo Ivoš, a domaći župnik Josip pl. Kovačić. U školu je bilo upisano 67 „sposobnjaka”. Za otvaranje škole bio je propisan obred blagoslivljanja po načelu „Sve s Bogom započeti”.
 
S vremenom je „stara škola” postala premala. Izgrađena je nova, velika škola „Marijan Badel” (Sesvete) koja je otvorena 1954. godine. I ova je škola postala premala. Nakon 24 godine (1975.) otvorena je Osnovna škola Luka kojoj su pripali i učenici iz Sesvetske Sopnice. Tek školske godine 1983./1984. Sesvetska Sopnica dobiva svoju područnu školu od prvog do četvrtog razreda. Učenici predmetne nastave pohađaju Osnovnu školu Luka sve do 1991. godine. Škola Luka je 1991. godine podijeljena na I. i II. osnovnu školu Luka. Područna škola Sesvetska Sopnica je sastavni dio II. osnovne škole Luka. I tako je bilo sve do završetka školske 2006./2007. godine. Tijekom svih ovih decenija mještani Sesvetske Sopnice, roditelji učenika i njihovi predstavnici neumorno, s velikim marom i žarom, borili su se za osnovnu školu u Sesvetskoj Sopnici.
 
Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba 17. svibnja 2007. osnovana je OŠ Sesvetska Sopnica. Dana 10. rujna 2007. u nazočnosti sretnih učenika, učitelja i ostalih zaposlenika, roditelja, mještana i gostiju, školu je otvorio gospodin Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba. A školu, i nas sve, blagoslovio je fra Tomo Anđić. Školsku godinu 2007./2008. započeli smo u svojoj školi sa 526 učenika (13 odjela razredne nastave, 1 grupa produženog boravka i 11 odjela predmetne nastave) i 55 zaposlenika. Ove školske godine OŠ Sesvetska Sopnica ima 530 učenika raspodijeljenih u 25 odjela (13 odjela razredne nastave i 12 odjela predmetne nastave). Za prvi i drugi razred organiziran je produženi boravak učenika. Zaposlenika je 68. Sreći nema kraja! Lijepa je naša škola. Uvrštena je među deset najljepših objekata 2007. godine (prema izboru Udruženja arhitekata Hrvatske). Još je ljepšom čine učenici, učitelji, roditelji i svi naši prijatelji.
 
OŠ Sesvetska Sopnica zaprema 5310 m2 građevinske površine. Ima 18 učionica (9 učionica za razrednu nastavu i 9 specijaliziranih učionica za predmetnu nastavu). Od 9 učionica predviđenih za razrednu nastavu, tri prostorije su ustupljene na korištenje Dječjem vrtiću „Leptir“, Sesvete. Uz učionice su i namjenski uređeni prostori: zbornica za predmetnu nastavu, zbornica za razrednu nastavu, ured tajnika, stručnih suradnika, računovodstvo, knjižnica, 12 kabineta, kuhinja, servisna kuhinja, blagovaonica, višenamjenski prostor s tribinom. Škola nema arhitektonskih barijera, ima lift, prilagođena je učenicima s invaliditetom. U sklopu škole je velika dvodijelna školska dvorana (622 m2) i dvorana za vježbanje (386 m2). Okoliš škole je površine 11.329 m2, a sastoji se od polivalentnog športskog igrališta, dvorišta, zelene površine, parkirališta i požarnog puta.
 
Dan po dan             … razred;
Razred po razred      … godine;
Godina po godina      … život!
Školske godine 2008./09. obilježili smo 25 godina škole u Sesvetskoj Sopnici i 145 godina škole u Sesvetama.
 
gđa Mandica Rajković
Ravnateljica Škole od rujna 2007. do rujna 2014.2021./2022.

 Logo škole


 


Jelovnik

Školski liječnik


Školska liječnica:

dr. Ljiljana Josipović.

Ordinacija se nalazi na adresi Aleja Lipa 1H, tel: 01/2917-711.

Radno vrijeme:

 • parni datumi - prijepodne,
 • neparni datumi - poslijepodne. 

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju