« Srpanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Školski jelovnik
Dodatna nastava biologije - o šalši
Intervju sa školskom kuharicom Brankom Vranić
Intervju sa školskom kuharicom
Tko priprema mliječni obrok, kuha ručak, priprema užinu za najmlađe?
Je li zahtjevno kuhati svaki dan velik broj obroka, zanimalo je učenice 5. razreda, članice Bio grupe. Osmislile su pitanja te provele intervju s našom školskom kuharicom povodom obilježavanja Tjedna školskog doručka.
Slijedi intervju u cijelosti…
:: opširnije ::Tjedan školskog doručka na nastavi Prirode 5.razreda
Tjedna školskog doručka obilježili su učenici petih razreda na nastavi Prirode.
Cilj je bio kroz svakodnevnu priču i učenička iskustva približiti učenicima povrće kao neizostavnu namirnicu na jelovniku. Učenici su na nastavu donijeli omiljenu povrnu namirnicu o kojoj su kod kuće proveli malo istraživanje. Da brokula obiluje vitaminom C, mineralima, kalijem i magnezijem, te folnom kiselinom koja ima važnu ulogu u obnavljanju stanica i prevenciji od raka te da je rajčica botanički voće iako je konzumiramo kao povrtnu namirnicu, učenici su učili jedni od drugih. Razvrstavajući povrće kroz spektar duginih boja te obućeni u boje svoje omiljene povrtne namirnice, učenju je pridalo posebnu notu.