preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica


Edmodo

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1105340
Danas: 3
Aktivnosti

Školski jelovnik

Dodatna nastava iz biologije sudjeluje u osmišljavanje zdravijeg jelovnika primjerenog školskoj dobi učenika vodeći se principom raznoliko, šareno, umjereno prema smjernicama HZJZ.
U prosincu potičemo i razvoj ostalih prirodoznanstvenih kompetencija.....upisivanje podataka u tablicu, iščitavanje podataka prema kriteriju dan u tjednu, obrok u danu, zastupljenost povrća po bojama, kombinacija hranjivih tvari, kemijski simboli za zastupljene elemente....i još puno toga.
Kuharice napominju da je moguća i izmjena, a ravnateljica podržava ovakav oblik podizanja razine obrazovnog okruženja u školskoj blagovaonica.
Radimo i dalje ....nova iznenađenja u siječnju.!
 
Za Dodatnu nastavu iz biologije, 
Marina Petrin Horvatić, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Benčec Miklečić  datum: 16. 12. 2021. 09:01

Dodatna nastava biologije - o šalši

Što je zdravo u šalši istražile su osmašice  u svom vrtu, u praktikumu iz biologije i na internetu.
Što su otkrile - pogledajte i pročitajte sami.
 
Praktičnim i istraživačkim radovima i učenice Dodatne nastave iz biologije podržavaju tradicionalne jesenske svečanosti posvećene ljudskom radu, znanju, zdravlju i tradiciji naših krajeva jer domaće je domaće.
 
U listopadu tradicionalno obilježavamo Dan kruha - Dane zahvalnosti za plodove Zemlje - Svjetski dan hrane, a ove godine i Tjedan zdravog doručka s temom Povrće u doručku.
  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Benčec Miklečić  datum: 19. 10. 2021. 13:39

Intervju sa školskom kuharicom Brankom Vranić

Intervju sa školskom kuharicom

Tko priprema mliječni obrok, kuha ručak, priprema užinu za najmlađe?

Je li zahtjevno kuhati svaki dan velik broj obroka, zanimalo je učenice 5. razreda, članice Bio grupe. Osmislile su pitanja te provele intervju s našom školskom kuharicom povodom obilježavanja Tjedna školskog doručka.

Slijedi intervju u cijelosti…

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Benčec Miklečić Jelena Samac  datum: 19. 10. 2021. 13:34

Tjedan školskog doručka na nastavi Prirode 5.razreda

Tjedna školskog doručka obilježili su učenici petih razreda na nastavi Prirode.

Cilj je bio kroz svakodnevnu priču i učenička iskustva približiti učenicima povrće kao neizostavnu namirnicu na jelovniku. Učenici su na nastavu donijeli omiljenu povrnu namirnicu o kojoj su kod kuće proveli malo istraživanje. Da brokula obiluje vitaminom C, mineralima, kalijem i magnezijem, te folnom kiselinom koja ima važnu ulogu u obnavljanju stanica i prevenciji od raka te da je rajčica botanički voće iako je konzumiramo kao povrtnu namirnicu, učenici su učili jedni od drugih. Razvrstavajući povrće kroz spektar duginih boja te obućeni u boje svoje omiljene povrtne namirnice, učenju je pridalo posebnu notu.