Održana likovno – literarna radionica kamišibaj pripovijedanja

Datum objave: 25. listopada 2024.
Objavio/la: Bojana Trivanović
U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige i projekta Kamišibaj – pripovijedanje uz slike u našoj je školi 24. listopada 2024. održana likovno – literarna radionica kamišibaj pripovijedanja.

Inspirirani Ezopovim basnama zajedno smo otkrili kako stvarati poučne priče. Pod vodstvom učiteljice hrvatskoga jezika Gabrijele Vojvodić i učiteljice likovne kulture Gabrijele Dominović, učenici od 5. do 8. razreda podijelili su se u skupine te odabranu basnu prilagodili za kamišibaj pripovijedanje. Basnu su naučili prepričati te su nacrtali crteže koji oživljavaju samo pripovijedanje.

Kada su crteži bili gotovi, postavili su ih u drvenu kutiju – butaj, baš kao pravi pripovjedači. Svaki od njih dobio je priliku preričati basnu koristeći se crtežima koje su sami napravili. Jedni druge smo pažljivo slušali i divili se nastalim radovima koji će se koristi i nadalje u nastavi. Na kraju radionice, svaki kamišibaj postao je slikonarativna priča za generacije, a mi smo se osjećali kao pravi umjetnici i pripovjedači!

Pročitajte još

Dan kravate 2024.

Dan kravate 2024.

U petak, 18. 10. 2024. obilježili smo Dan kravate u našoj školi.
Učenici 8. razreda su uz pomoć svojih razrednika i knjižničara od početka listopada učili vještinu vezanja kravate. Da su ovladali tom vještinu demonstrirali su u videu koji su snimili kako bi odali počast kravati kao nacionalnom simbolu, ali i svojevrsnom simbolu zrelosti.

Pročitajte više
Skip to content